Youtube URL Tüyoları


Youtube’da bir video izlerken ya da web sitenizde, blogunuzda
youtube videoları yayınlarken kullanabileceğiniz bir kaç tüyo.

1. Yüksek kalitedeki (High Quality) videoları görüntüleyin

Youtube bazı videoların yüksek kaliteli hallerini görüntüleme seçeneği sunar. Bir videonun daha kaliteli bir formatının mevcut olup olmadığını görmek için video URL’sinin sonuna ‘ &fmt=18 ′ (stereo, 480 x 270 çözünürlük) ya da ‘ &fmt=22 ′(stereo, 1280 x 720 çözünürlük) ekleyin ( ‘ ‘ işaretleri olmadan tabii).

2. Yüksek kalitede videolar ekleyin

Yukarıdaki işlem videoları youtube üzerinde görüntelerken geçerli idi. Web sitenize videoların daha kaliteli hallerini eklemek için embed url’sinin sonuna ‘ &ap=%2526fmt%3D18 ‘ ya da ‘ &ap=%2526fmt%3D22 ‘ eklemelisiniz.

3. Video’yu istediğiniz saniyeden başlatın

10 dakikalık bir video’nun 08:42 . dakikasından sonraki kısmını görüntülemek isteyelim. Bunun için video url’sinin sonuna ‘ #t=08m42s ‘ kısmını eklemeliyiz.

4. Video’nun sadece belli bir kısmını ekleyin

Web sitenizde yayınladığınız youtube videosunun 40. saniyeden sonraki kısmını koymak isterseniz, embed url’sinin sonuna ‘ &start=30 ‘ eklemelisiniz.

5. Eklediğiniz video otomatik olarak başlasın

Normalde bir videoyu sitenizde yayınladığınızda sayfanıza girenler videoyu izlemek için Play butonuna basmalıdırlar. Buna gerek olmadan videonun direk olarak başlatılmasını isterseniz embed urlsinin sonuna ‘ &autoplay=1 ‘ kısmını eklemelisiniz.

6. Eklediğiniz video tekrar etsin

Vidoe bittiğinde kullanıcının tıklamasına gerek kalmadan yeniden başlaması için embed urlsinin sonuna ‘ &loop=1 ‘ kısmını eklemelisiniz.

Leave a comment